top of page

Blog

Fogyni szeretnék, de futni is

Szeretnél pár kilót leadni, de tartasz tőle, hogy az alacsonyabb energiabevitel a futás rovására fog menni? Egy rosszul megválasztott fogyókúra mellett nem valószínű, hogy lesz energiád az edzésekre, de a futás és a fogyás nem feltétlenül zárják ki egymást. Itt az idő, hogy leszámoljunk néhány fogyókúrás tévhittel, nehogy egy-egy rosszul berögzült táplálkozási szokás szabotálja a futásodat!

„A szénhidrát maga az ördög”

Hatalmas népszerűségnek örvendenek az alacsony szénhidrátbevitelre építő fogyókúrák (pl. Atkins- vagy Dukan-diéta), rengeteg csökkentett szénhidráttartalmú termék érhető el a boltok polcain, és sokak számára a hús plusz saláta kombináció jelenti a tökéletes, alakbarát menüt. Rövidtávon valóban eredményes lehet egy-egy ilyen diéta, de futóként inkább távolról kerüld el ezeket! Számos kutatási eredmény bizonyítja, hogy az állóképességi sportolók keményebb edzésmunkára és jobb sportteljesítményre képesek, ha szénhidrátban gazdag étrendet követnek. Állóképességi edzés során a szervezeted elsődleges energiaforrásként a szénhidrátot hasznosítja, így inkább ne kísérletezz alacsony szénhidráttartalmú diétákkal! Persze ne fehér lisztből készült süteményekkel, pékárúval vidd be a szükséges szénhidrátmennyiséget, fogyassz ezek helyett teljes kiőrlésű gabonaféléket, álgabonákat, zöldségeket, gyümölcsöket és hüvelyeseket!

A cikk folytatásából megtudhatod, hogy miért lehetnek becsapósak a light termékek, ehetsz-e este 6 után, ha fogyni akarsz, és érdemes-e bizonyos ételeket "tiltólistára" tenned. Olvass tovább itt: http://futasrolnoknek.hu/felkeszito/5-km/futni-szeretnek-de-fogyni-is/

Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Archive
Follow Me
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Pinterest Icon
bottom of page