top of page

Referenciák

Szakterületek

 

Sporttáplálkozás

Vegetáriánus/vegán étrend

Kismamák táplálkozása

Gyermekek étrendje, hozzátáplálás

Életmódváltás, fogyás, testtömeg-növelés

Tápértékszámítás cégeknek

Személyes és online tanácsadás keretében klienseimet számos fontos cél eléréséhez segíthettem hozzá, úgy mint testsúlycsökkentés, teljes értékű étrend kialakítása tejmentes diéta esetén, vagy dupla ironman-re való felkészülés.

A sport iránti érdeklődésemet a családi legendák szerint a TV-torna keltette fel két éves koromban. Jártam úszásra, síedzésre, teniszre, kosárlabdára, akrobatikus rock and rollra, kick-boxra, röplabdára, és szívesen belekóstoltam „csajosabb” mozgásformákba is, mint a bikram jóga vagy a pilates. A mozgás szeretetét éveken át síoktatóként is igyekeztem átadni gyerekeknek. Az egyetem után a futás vált a mindennapjaim részévé. A sporttáplálkozás témakörével is a futás kapcsán kezdtem el foglalkozni. Az első félmaratonom előtt több időt töltöttem el a legjobb szénhidrátforrásokról, regenerációt elősegítő élelmiszerekről és frissítési stratégiákról való olvasgatással, mint futócipőben. 

Sporttáplálkozáshoz kapcsolódó írásaim 2016 óta jelennek meg a Futásról nőknek online magazinban, amelyeket a logóra kattintva olvashatsz.

 

 

Az elmúlt években számos előadást tartottam sporttáplálkozás, növényi alapú étrend és tudatos táplálkozás témakörökben. Az előadások során kiemelt hangsúlyt fektetek az interaktivitásra, játékos feladatokkal és kóstolókkal teszem kézzelfoghatóvá a tudományos kutatásokra épülő ismereteket különböző táplálkozástudományi témákban. 

25 éves korom óta húsmentes étrendet követek, ezért a szakirodalom ismerete mellett 

jelentős személyes tapasztalattal rendelkezem a növényi alapú étrend megfelelő összeállítása, kreatív vegetáriánus ételek elkészítése és ennek az életmódnak az előnyei, nehézségei terén. 

Emellett "A vegán életmód megítélése az egészséges táplálkozás tükrében" című diplomamunkám készítése során elemeztem a kutatásomba bevont vegán jelentkezők táplálkozási naplóját és magam is kipróbáltam a vegán étrendet.   

Élelmiszeripari termékek tápértékszámításával  is 

foglalkoztam, például a Juiceline juice-ainak összetételét vizsgálva. 

bottom of page