top of page

Blog

Igazodj el a sportitalok világában

A boltok polcain számtalan különböző sportitallal találkozhatunk. Ha egy-egy edzésen vagy versenyen 60-90 percnél hosszabb ideig futsz, akkor célszerű ezekkel a termékekkel közelebbről is megismerkedned. Milyen előnyökkel jár a sportitalok fogyasztása? Milyen adatokat érdemes megnézni egy termék címkéjén?

Ha hosszabb távokat futsz, bizonyára nem újdonság számodra, hogy oda kell figyelni az edzés közbeni folyadék-, energia- és elektrolitpótlásra egészséged megőrzése és a megfelelő sportteljesítmény érdekében. A frissítésre vonatkozó legfontosabb javaslatokat a „Hogyan frissíts maraton feletti távokon” című cikkben (http://futasrolnoknek.hu/taplalkozas/hogyan-frissits-maraton-feletti-tavokon/) ismertettem, most kifejezetten a sportitalok fogyasztásával kapcsolatos tudnivalókról lesz szó.

A sportitalok gyártása az elmúlt néhány évtizedben hatalmas üzletággá nőtte ki magát, amelyben jelentős szerepet játszottak a gyártók által szponzorált, szükségességüket alátámasztó kutatások. A vizsgálatok eredményei ugyan nem egységesek, a szakemberek zöme azonban egyetért abban, hogy megfelelően alkalmazva a sportitalok hozzájárulhatnak a jó sportteljesítményhez.

Ha szeretnéd megtudni, hogy mit tartalmaz egy átlagos sportital és milyen szempontokat érdemes szem előtt tartani a választásnál, olvasd tovább a cikket a Futásról Nőknek oldalon:

Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Archive
Follow Me
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Pinterest Icon
bottom of page